Con la tecnología de Blogger.

30/10/07

Nou videoclip de Welelo!

Welelo té nou video: "We-le-lo" -->

Read more...

Agraïments

Des de SOS Racisme, volem agrair la seva col·laboració a tothom que ha fet possible aquestes jornades; gràcies a vosaltres el Laboratori Antiracista 2007 ha estat tot un èxit!

Així doncs, moltes gràcies a:

-Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació
-Secretaria per a la Immigració
-Secretaria de Joventut
-Fundació Jaume Bofill

A les empreses:
-Montana Colors
-Mescladís
-Radio Sants
-Pans & Company

Als talleristes:
-Deimos, Zes
-Juanjo, Gerard i Fran
-Manel Clemente
-Tarik
-Oskar i Fanny

Als músics:
-Yaina
-Rapsolut Vodka
-Grupo de funky Move in Vein
-La Bandsamband
-Grup de foc els Banyuts de Nou Barris
-Zona Grande
-Welelo

Així com a:
-Laura Guiteras
-Voluntaris i treballadors de SOS Racisme
-Socis de SOS Racisme

Read more...

Finalitzat el Laboratori Antiracista!! :)

Aquest cap de setmana passat, com ja sabeu, han estat les jornades del Laboratori Antiracista! Un centenar de joves ens varem reunir per compartir opinions i experiències relacionades amb el racisme i la xenofòbia, i per denunciar entre tots l’existència d’aquestes actituds i discursos.

Divendres van arribar els participants provinents de la resta de l’estat espanyol, i vam poder gaudir plegats de l’obra de teatre “Amina busca feina”, realitzada pel grup de teatre Pa’tothom. (www.patothom.org) .
Dissabte ja ens vam posar mans a l’obra; 40 participants van dur a terme els diversos tallers preparats per SOS Racisme al Centre Cívic Casa Sagnier.

-En el taller de mitjans de incomunicació, muntat per l’Oscar i la Fanny, els joves van realitzar magnífics muntatges a partir de diferents talls de notícies reals, per tal de donar un punt de vista alternatiu al que rebem a través dels mitjans de comunicació habitualment!

-En el taller de fotografia, dut a terme pel Manel Clemente, els participants van aprendre una mica de tècnica de fotografia i, utilitzant càmeres professionals, van poder plasmar (tant davant com darrera de la càmera!) el valor de la diversitat i la convivència.

-El taller de reportatge audiovisual, a càrrec de Tarik, d’Ibn Batuta (www.ascib.net), els joves es van encarregar de dissenyar i realitzar un reportatge audiovisual sobre el Laboratori Antiracista, que es va emetre el 27 d’octubre per BTV(http://www.barcelonatv.com/).

-El taller de graffiti, dut a terme per en Juanjo, en Gerard i en Fran, que va ser possible gràcies a la col·laboració de Montana Colors (www.montanacolorsflash.com), va donar la possibilitat als participants d’experimentar amb aquest nou art, crear plantilles, i fer-se samarretes.

-Finalment, el taller de hip hop, a càrrec de Deimos, va donar l’oportunitat als joves de crear les seves primeres rimes. Tots els participants, i sobretot el tallerista, vam quedar molt sorpresos del bon resultat d’aquest grup que es fa dir “Rapmaghreb.”

També vam participar en l'activitat muntada per Team Towers, gràcies a la qual vam poder carregar un castell nosaltres mateixos!

A la nit es va dur a terme la sessió de curts en el concurs “Curtmetratges antiracistes” organitzat per SOS Racisme, i els participants del Laboratori van ser els primers en votar els seus preferits.
Diumenge semblava que això ja s’acabava, però no vam deixar que això ens deprimís! Al matí es va dur a terme l’Assemblea, on es va poder parlar en més profunditat el tema que ens havia reunit, l’antiracisme, i on els diferents joves van compartir les seves experiències. Es van arribar a unes conclusions, que penjarem al blog d’aquí poc. Van sortir idees i propostes molt interessants, i el debat que es va crear va ser realment enriquidor!

Després d’això, els participants de l’Assemblea van anar cap al Parc de l’Espanya Indústrial, on mentrestant s’havia anat muntant tot per la festa! Després d’un dinar boníssim gràcies a Mescladís (www.mescladis.org), van començar les diferents activitats organitzades pels voluntaris de SOS Racisme. Així, els nens van “Plantar la seva mà contra el racisme”, donant lloc a un mural muticolor xulíssim, els joves (organitzats en 8 equips) van participar en una competició de 3x3 street basket, i Zona Grande ens va oferir diferents actuacions (com ara de Yaina, Rapsolut Vodka, Move in Vein, o la competició freestyle).


Mentre escoltàvem la música dels diferents grups, vam gaudir de les fotos realitzades dissabte pels joves del taller de fotografia. També es va passar el muntatge de “mitjans d’in-comunicació”, i es van llegir les conclusions a les que s’havia arribat al matí a l’Assemblea.

Per acabar, vam ballar i gaudir de la batukada de Labandsamband, així com al ritme de les cançons de Welelo (www.welelo.com), i el correfoc dels diables de Nou Barris (Els Banyuts).

En resum, un cap de setmana inoblidable! Moltes gràcies a tos i totes els que vau participar i col·laborar!! Sense vosaltres no hagués estat possible! Esperem tornar-vos a veure ben aviat!¡Este fin de semana pasado, como ya sabéis, han sido las jornadas del Laboratorio Antirracista! Nos reunimos un centenar de jóvenes para compartir opiniones y experiencias relacionadas con el racismo y la xenofobia, y para denunciar entre todos la existencia de estas actitudes y discursos.

El viernes llegaron los participantes del resto del estado español, y pudimos disfrutar juntos de la obra de teatro “Amina busca feina”, realizada por el grupo de teatro Pa’tothom(http://www.patothom.org/).


El sábado ya nos pusimos manos a la obra; 40 participantes llevaron a cabo los diversos talleres preparados por SOS Racisme en el Centro Cívico Casa Sagnier.

-En el taller de medios de incomunicación, que montaron Oscar y Fanny, los jóvenes realizaron unos montajes magníficos, a partir de diferentes cortes de noticias reales, para así dar un punto de vista alternativo al que recibimos usualmente a través de los medios de comunicación.

-En el taller de fotografía, que llevó a cabo Manel Clemente, los participantes aprendieron un poco de técnica de fotografía y, utilizando cámaras profesionales, pudieron plasmar (tanto detrás como delante de la cámara) el valor de la diversidad y de la convivencia.

-En el taller de reportaje audiovisual, a cargo de Tarik, de Ibn Batuta (www.ascib.net), los jóvenes se encargaron de diseñar y realizar un reportaje audiovisual sobre el Laboratori Antirracista, que se ha emitido por BTV (www.barcelonatv.com) el 27 de octubre.

-El taller de graffiti, dirigido por Juanjo, Gerard y Fran, y que fue posible gracias a la colaboracion de Montana Colors (www.montanacolorsflash.com), dio la posibilidad a los participantes de experimentar con este nuevo arte, crear plantillas, y hacerse camisetas.

-Finalmente, el taller de hip hop, a cargo de Deimos, dio la oportunidad a los jóvenes de crear sus primeras rimas. Todos los participantes, y sobretodo el tallerista, quedamos muy sorprendidos del buen resultado de este grupo que se hace llamar “Rapmaghreb”


También pudimos participar en una actividad montada por Team Towers, gracias a la cual pudimos "cargar" un castell nosotros mismos!

Por la noche asistimos al pase de cortos del concuros de “Cortometrajes antirrracistas” organizado por SOS Racisme, y los participantes del Laboratoria fueron los primeros en votar sus preferidos.

El domingo ya parecía que esto se acababa, pero no dejamos que esto nos deprimiese! Por la mañana se llevó a cabo la Asamblea, donde se pudo entrar en profundidad en el tema que nos había reunido, el antirracismo, y donde los diferentes jóvenes pudieron compartir sus experiencias. Se llegaron a unas conclusiones, que colgaremos aquí mismo en breve. ¡Surgieron ideas y propuestas muy interesantes, y el debate que se creó fue realmente enriquecedor!

Después de esto, los participantes de la Asamblea fueron hacia el Parc de l’Espanya Industrial, donde mientras tanto se había ido montando todo para la fiesta. Después de una comida riquísima a cargo de Mescladís (www.mescladis.org), empezaron las diferentes actividades organizadas por voluntarios de SOS Racisme. Así pues, los niños pudieron “Plantar su mano contra el racismo”, dando lugar a un mural multicolor chulísimo, los jóvenes (organizados en ocho equipos) participaron en una competición de 3x3 street basquet, y Zona Grande nos ofreció diferentes actuaciones (Como Yaina, Rapsolut Vodka, Move in Vein, o la competición freestyle).

Mientras escuchábamos la música de los diferentes grupos, pudimos disfrutar de las fotos que habían hecho los jóvenes el sábado. También se pasó el montaje del taller de “medios de incomunicación”, y se leyeron las conclusiones a las que se había llegado por la mañana en la Asamblea.

Para acabar, bailamos y disfrutamos de la batukada de Labansamband, así como al ritmo de las canciones de Welelo (www.welelo.com), y el “correfoc” de los “diables” de Nou Barris (Els Banyuts).

En resumen, ¡un fin de semana inolvidable! ¡Muchas gracias a todos y todas los que participasteis y colaborasteis! ¡Sin vosotros no hubiese sido posible! ¡Esperamos veros de nuevo muy pronto!

Read more...

24/10/07

Aquest divendres ens veiem al mau mau!!


El proper divendres 26 d'octubre al vespre no us podeu perdre el darrer acte del Laboratori Antiracista, les jornades que han reunit aquest cap de setmana (19-21 d'octubre) a més d'un centenar de joves treballant al voltant de l'antiracisme i les discriminacions des de dinàmiques tant diverses com l'assemblea, tallers de graffiti, hip hop, audiovisuals, concerts, teatre i un llarg etcétera.

Aquells que no vau poder assistir al Laboratori ara tindreu l'oportunitat de veure un reportatge sobre l'experiència que vam viure. Els que hi vau participar no us podeu perdre l'estrena del petit documental on vosaltres mateixos sou els protagonistes!

A més podreu veure els finalistes del concurs de curtmetratges antiracistes i escollir-ne el guanyador. Seguint l'objectiu de les jornades, aquest concurs pretenia recollir treballs audiovisuals que tractessin el tema del racisme, les discriminacions, la diversitat cultural, des del punt de vista dels joves.

Com ha resultat hem rebut diverses peces, totes d'entitats de joves de Barcelona, que donen un ventall de visions molt diferents sobre els temes tractats.

En la sessió programada a la sala mau mau, podreu veure els 3 finalistes i el mateix públic farà de jurat i decidirà amb les seves votacions quin serà el curt guanyador.

El divendres tenim una cita!!

Quan: divendres, 26 d'octubre a les 22h
On: sala mau mau de Barcelona, c. Fontrodona 33
Quant: gratis!!!
......................................................................................................................................................................


El próximo viernes 26 de octubre por la noche no os podéis perder el último acto del Laboratori Antiracista, las jornadas que ha reunido este fin de semana (19-21 octubre) a más de un centenar de jóvenes trabajando alrededor del racismo y de las discriminaciones que se derivan, desde dinámicas tan variadas como en asamblea, talleres de graffiti, hip hop, audiovisuales, conciertos, teatro y un largo etcétera.

Aquellos que no pudisteis asistir al Laboratori ahora tenéis la oportunidad de ver un reportaje sobre la experiencia que vivimos estos días. Los que sí que participásteis no os podéis perder el estreno del pequeño documental del cual ¡vosotros mismos sois los protagonistas!

Además podréis ver las piezas finalistas del concurso de cortometrajes antiracistas y escoger el ganador. Siguiendo el objetivo de las jornadas, este concurso pretendía recoger trabajos audiovisuales que tratasen el tema del racismo, las discriminaciones, la diversidad cultural, etc., desde el punto de vista de los jóvenes.

Como resultado hemos recibido diferentes piezas, todas de entidades de Barcelona, que ofrecen un amplio abanico de visiones de los temas tratados.

En la sesión programada en la sala mau mau, podréis ver los 3 finalistas y el mismo público hará de jurado y decidirà con sus votaciones cuál será el ganador.

¡¡El viernes tenemos una cita!!

Cuándo: viernes, 26 de octubre a las 22h
Dónde: sala mau mau de Barcelona, c. Fontrodona, 33
Cuánto: gratis!!!

Read more...

16/10/07

Concert de Welelo!

Diumenge a les 21.30h, CONCERT DE WELELO!! No us ho perdeu!Visiteu també la seva pàgina web: http://www.welelo.com/ !Read more...

Festa del diumenge!


Diumenge, al Parc de l'Espanya Industrial, será, entre d'altres coses, l'exposició dels tallers que s'hauran realitzat durant les jornades, l'actuació dels Diables de Nou Barris, els "Banyuts", el concert de Welelo...!! Us hi esperem!!

Programa 21 d’octubre:

16h: Actuació batucada grup Bandsambant
Inici activitats:
- mostra d’entitats
- activitats per nens “Planta la teva mà contra el racisme”
- espai per Graffiti
- mostra de curts antiracistes

17.30h: competició bàsquet 3x3

18h: exhibició Funky

18.30h: exhibició taller MC (Hip Hop)

19h: mostra audiovisual dels tallers dels joves

19.30h: “Batalla de gallos” organitzada per Zes

20.30h: lectura conclusions Assemblea de Joves

21h: concert Welelo

21.30h: actuació diables Grup de foc de Nou Barris “Banyuts”__________________________________________________________

El domingo, en el Parc de l'Espanya Industrial, será, entre otras cosas, la exposición de los talleres que se habrán llevado a cabo durante las joranadas, la actuación de los Diables de Nou Barris, los "Banyuts", el concierto de Welelo...!! Os esperamos!

Programación del Domingo 21:

16h: Actuación batucada del grupo Bandsambant
Inicio actividades:
-Muestra de actividades
-Actividades para niños "Planta tu mano contra el racismo"
-Espacio para grafiti
-Muestra de cortos antiracistas

17.30h: competición basquet 3x3

18h: exhibición Funky

18.30h: exhibición taller MC (Hip Hop)

19h: muestra audiovisual de los talleres de los jóvenes

19.30h: “Batalla de gallos” organizada por Zes

20.30h: lectura conclusiones Asamblea de Jóvenes

21h: concierto Welelo

21.30h: actuación diables Grup de foc de Nou Barris “Banyuts”

Read more...

Horari actualitzat

A continuació pengem l'horari actualitzat de les jornades d'aquest cap de setmana!!

A continación colgamos el horario actualizado de las jornadas de este fin de semana!!

Read more...

11/10/07

Moure's per Barcelona durant el Laboratori


Com anar de l'aeroport o des de l'Estació de Sants a l'alberg?
¿Cómo ir desde el aeropuerto o desde la Estación de Sants hasta el albergue?


OPCIÓ A-
Agafar la RENFE (C10) des de l'aeroport fins a l'Estació de Sants.
Coger la RENFE (C10) desde el aeropuerto hasta la Estación de Sants.

Agafar el METRO (L3-verda-direcció Canyelles) des d'Estació de Sants fins a Vallcarca.
Coger el METRO (L3-verde-dirección Canyelles) desde la Estación de Sants hasta Vallcarca.

Des del metro, caminar o agafar el bus número 28 o 92.
Desde el metro, caminar o coger el bus número 28 0 92.

OPCIÓ B-

Agafar la RENFE (C10) des de l'aeroport fins a Passeig de Gràcia.
Coger la RENFE (C10) desde el aeropuerto hasta Passeig de Gràcia.

Agafar el METRO (L3-verda-direcció Canyelles) fins a Vallcarca.
Coger el METRO (L3-verde-dirección Canyelles) hasta Vallcarca.

Des del metro, caminar o agafar el bus número 28 o 92.
Desde el metro, caminar o coger el bus número 28 0 92.

Com anar des de l'alberg fins al Centre Cívic Casa Sagnier (on es realitzaran els tallers)?
¿Cómo ir desde el albergue hasta el Centro Cívico Casa Sagnier (donde se realizaran los talleres)?

Agafar METRO (L3-verda-direcció Zona Universitària) fins a Plaça Catalunya.
Coger METRO (L3-verde-dirección Zona Universitària) hasta Plaça Catalunya.

Agafar FERROCARRILS (L6 o L7) i baixar a Sant Gervasi o a Plaça Molina.
Coger los FERROCARRILES (L6 o L7) y bajar en Sant Gervasi o en Plaça Molina.Webs i links

http://www.bcn.es/guia/ (català)
http://www.bcn.es/guia/welcomee.htm (castellano)

http://www.tmb.net/ca_ES/home.jsp (català)
http://www.tmb.net/es_ES/home.jsp (castellano)

Read more...

Teatre-forum a càrrec de Forn de teatre Pa'tothom


El primer dia de les jornades del Laboratori Antiracista, divendres 19 d'octubre, a les 22.00h, la companyia "Forn de Teatre Pa'tothom" presentarà l'obra "Amina busca feina", dirigida per Jordi Forcadas, i interpretada per la família El Hilali.

El primer día de las jornada del Laboratorio Antirracista, el viernes 19 de octubre, a las 22.00h, la compañía "Forn de Teatre Pa'tothom" presentará la obra "Amina busca feina", dirigida por Jordi Forcadas, y interpretada por la familia El Hilali.


Sinopsi de l'obra

Una dona marroquí que es troba a Barcelona fa una periple per a diferents institucions per a obrir-se un camí dins del món laboral, deixant en evidència les dificultats en que es troben persones com ella i les institucions que volen ajudar en aquest aspecte. També quedar clar que la situació és universal i que no és qüestió de nacionalitats, sinó d’una estructura social que exclou a certes capes socials.

Sinopsis de la obra

Una mujer marroquí que se encuentra en Barcelona hace un periplo por diferentes instituciones para abrirse camino en el mundo laboral, dejando en evidencia las dificultades con las que se topan las personas como ella, y las instituciones que quieren ayudar en este aspecto. También queda claro que la situación es universal, y que no es cuestión de nacionalidades, sino de una estructura social que excluye a ciertas capas sociales.


Read more...

Calendari Jornades Laboratori Antiracista

Read more...

9/10/07

Benvingut/Bienvenido al Laboratori!

Què és el Laboratori Antiracista?

L’objectiu del Laboratori és crear un espai de trobada i diàleg pels joves immigrants i fills i filles d’immigrants, on puguin tractar temes com ara la desigualtat de drets i d’oportunitats, o la discriminació racista. Aquest diàleg es donarà també amb joves autòctons que participaran en el projecte, en tant que el valor de l’antirracisme és comú a tots ells. Les jornades “Laboratori Antiracista” es duran a terme els dies 19, 20 i 21 d’octubre, i hi participaran fins a 100 joves, membres de més de 30 associacions de Barcelona, Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

¿Qué es el Laboratorio Antirracista?

El objetivo del Laboratorio es crear un espacio de encuentro y diálogo para los jóvenes inmigrantes y hijos y hijas de inmigrantes, donde éstos pueda tratar temes como el de la desigualdad de derechos y oportunidades, o la discriminación racista. Este diálogo se dará también con jóvenes autóctonos que participaran en el proyecto, dado que el valor del antirracismo es común a todos ellos. Les jornadas “Laboratorio Antirracista” serán los días 19, 20, y 21 de octubre, y participaran en ellas hasta 100 jóvenes, miembros de más de 20 asociaciones de Barcelona, Catalunya i el resto del Estado español.

Quins són els objectius del Laboratori Antiracista?

L’objectiu principal del Laboratori és donar la veu als joves immigrats i fills d’immigrants, per tal de conèixer quines són les seves preocupacions i opinions, i donar-los la oportunitat d’expressar-se públicament. Així doncs, volem construir un espai de participació que fomenti línies de treball conjuntes, i faciliti l’expressió de propostes i denúncies dels joves. Finalment s’elaborarà un document que reculli les propostes i denúncies exposades, amb intenció de fer-lo arribar a l’Administració Pública.

¿Cuáles son los objetivos del Laboratorio Antirracista?

El objetivo principal del Laboratorio es dar voz a los jóvenes inmigrantes y hijos de inmigrantes, para conocer cuales son sus preocupaciones y opiniones, y ofrecerles así la oportunidad de expresarse en público. Así pues, queremos construir un espacio de participación que fomente líneas de trabajo conjuntas, y facilite la expresión de propuestas y denuncias de los jóvenes. Finalmente se elaborará un documento que recoja las propuestas y denuncias expuestas, con la intención de hacerlo llegar a la Administración Pública.

Com es desenvoluparan les Jornades del Laboratori Antiracista?

Tallers:
Per tal de crear aquest espai de diàleg, s’han planificat diversos tallers que permetin als joves expressar les seves denúncies i propostes. Aquests tallers seran molt diversos, i es duran a terme amb un monitor responsable.


Fotografia:
Amb el suport d’un professional, es pretén que els joves expressin el seu punt de vista sobre la joventut i el racisme.

Il·lustració i graffiti:
L’objectiu serà utilitzar aquest llenguatge, de caire alternatiu i proper, per fer arribar la denúncia contra el racisme.

Hip-hop:
De forma similar a l’expressió a través del graffiti, els joves podran utilitzar el hip-hop per comunicar les seves denúncies.

Mitjans de comunicació:
Donada la importància actual dels mitjans de comunicació, es pretén apropar al joves a aquesta eina, per tal de que puguin exposar les seves reivindicacions. Aquest taller constarà de dues formes:
Audiovisual: La presentació d’una situació a través del teatre
Ràdio: Elaboració d’un reportatge sobre les jornades mitjançant diferents dinàmiques i eines

Llenguatge Periodístic:
Es treballarà amb les noves tecnologies que permeten jugar amb el muntatge audiovisual per modificar la narració descriptiva d’una noticia ja existent.

Activitats en grup:
Més enllà de treballar l’antirracisme i fomentar la discussió sobre la realitat social, es duran a terme activitats que fomentin el treball en grup, el coneixement mutu i la comunicació. Específicament, s’incentivarà l’esport com a llenguatge universal comú a totes les cultures i nacionalitats (a través del futbol), i s’aproparà als joves tant de fora com d’aquí a la tradició catalana dels castells. Aquesta segona activitat en grup no només servirà per potenciar el valor de la tradició catalana, sinó que també esdevindrà una metàfora del treball en grup i del companyerisme.

Assemblea:
Com a punt final de les jornades es realitzarà l’Assemblea, eina indispensable per arribar a elaborar les conclusions de denúncies i/o propostes que posteriorment, es faran arribar a l’Administració. Abans de l’inici de les jornades, SOS Racisme haurà fet arribar a les entitats els punts comuns del debat a l’Assemblea, per tal de facilitar la tasca de reflexió individual de cadascuna de les entitats participants. Aquestes, naturalment, podran realitzar aportacions i suggeriments, per tal d’enriquir el debat. Així doncs, l’Assemblea serà l’espai on els diversos joves i monitors posaran en comú les seves reflexions i propostes.

¿Cómo se desarrollaran las jornadas del Laboratorio Antirracista?

Para crear este espacio de diálogo, se han planificado diversos talleres que permitan a los jóvenes expresar sus denuncias y propuestas. Estos talleres serán muy diversos, y se llevaran a cabo con un monitor responsable. Los monitores que acompañen a los jóvenes también harán de soporte del monitor responsable.

Talleres:
Para crear este espacio de diálogo, se han planificado diversos talleres que permitan a los jóvenes expresar sus denuncias y propuestas. Estos talleres serán muy diversos, y se llevaran a cabo con un monitor responsable. Los monitores que acompanyen a los jóvenes darán apoyo al monitor responsable.

Fotografía:
Con ayuda de un profesional, se pretende que los jóvenes expresen su punto de vista sobre la juventud y el racismo.

Ilustración y graffiti:
El objetivo será utilizar este lenguaje, alternativo y cercano a la vez, para hacer llegar su denuncia contra el racismo.

Hip-hop:
De forma similar a la expresión a través del graffiti, los jóvenes podrán utilizar el hip-hop para comunicar sus denuncias.

Medios de comunicación:
Dada la importancia actual de los medios de comunicación, se pretende acercar este instrumento a los jóvenes, para que así puedan exponer sus reivindicaciones. Este taller tendrá dos formas:
Audiovisual: La presentación de una situación a través del teatro
Radio: Elaboración de un reportaje sobre las jornadas mediante diferentes dinámicas y instrumentos.

Lenguaje periodístico:
Se trabajará con las nuevas tecnologías, que permiten jugar con el montaje audiovisual, para así modificar la narración descriptiva de una noticia ya existente.

Actividades en grupo:

Aparte de trabajar el antirracismo y fomentar la discusión sobre la realidad social, se llevaran a cabo actividades que fomenten el trabajo en grupo, el conocimiento mutuo, y la comunicación. Específicamente, se incentivará el deporte como lenguaje universal común a todas las culturas y nacionalidades (a través del fútbol), y se acercará a los jóvenes tanto de fuera como autóctonos a la tradición catalana de los “castells”. Esta segunda actividad en grupo no sólo servirá para potenciar el valor de la tradición catalana, sino que también servirá como metáfora del trabajo en grupo y del compañerismo.

Asamblea:

Para finalizar las jornadas, se realizará la Asamblea, instrumento indispensable para poder elaborar las conclusiones sobre las denuncias y propuesta que, posteriormente, se harán llegar a la Administración. Antes del inicio de las jornadas, SOS Racisme habrá facilitado a las entidades los puntos comunes del debate en la Asamblea, para así facilitar la reflexión individual de cada entidad participante. Éstas, naturalmente, podrán realizar aportaciones y sugerencias, para así enriquecer el debate. La Asamblea, por tanto, será el espacio donde los jóvenes y los monitores podrán poner en común sus reflexiones y propuestas.

Read more...

Arxiu del bloc

My Blog List

Seguidors i seguidores

Traductora

  ©Template by Dicas Blogger.