Con la tecnología de Blogger.

30/10/07

Finalitzat el Laboratori Antiracista!! :)

Aquest cap de setmana passat, com ja sabeu, han estat les jornades del Laboratori Antiracista! Un centenar de joves ens varem reunir per compartir opinions i experiències relacionades amb el racisme i la xenofòbia, i per denunciar entre tots l’existència d’aquestes actituds i discursos.

Divendres van arribar els participants provinents de la resta de l’estat espanyol, i vam poder gaudir plegats de l’obra de teatre “Amina busca feina”, realitzada pel grup de teatre Pa’tothom. (www.patothom.org) .




Dissabte ja ens vam posar mans a l’obra; 40 participants van dur a terme els diversos tallers preparats per SOS Racisme al Centre Cívic Casa Sagnier.

-En el taller de mitjans de incomunicació, muntat per l’Oscar i la Fanny, els joves van realitzar magnífics muntatges a partir de diferents talls de notícies reals, per tal de donar un punt de vista alternatiu al que rebem a través dels mitjans de comunicació habitualment!

-En el taller de fotografia, dut a terme pel Manel Clemente, els participants van aprendre una mica de tècnica de fotografia i, utilitzant càmeres professionals, van poder plasmar (tant davant com darrera de la càmera!) el valor de la diversitat i la convivència.

-El taller de reportatge audiovisual, a càrrec de Tarik, d’Ibn Batuta (www.ascib.net), els joves es van encarregar de dissenyar i realitzar un reportatge audiovisual sobre el Laboratori Antiracista, que es va emetre el 27 d’octubre per BTV(http://www.barcelonatv.com/).

-El taller de graffiti, dut a terme per en Juanjo, en Gerard i en Fran, que va ser possible gràcies a la col·laboració de Montana Colors (www.montanacolorsflash.com), va donar la possibilitat als participants d’experimentar amb aquest nou art, crear plantilles, i fer-se samarretes.

-Finalment, el taller de hip hop, a càrrec de Deimos, va donar l’oportunitat als joves de crear les seves primeres rimes. Tots els participants, i sobretot el tallerista, vam quedar molt sorpresos del bon resultat d’aquest grup que es fa dir “Rapmaghreb.”

També vam participar en l'activitat muntada per Team Towers, gràcies a la qual vam poder carregar un castell nosaltres mateixos!

A la nit es va dur a terme la sessió de curts en el concurs “Curtmetratges antiracistes” organitzat per SOS Racisme, i els participants del Laboratori van ser els primers en votar els seus preferits.
Diumenge semblava que això ja s’acabava, però no vam deixar que això ens deprimís! Al matí es va dur a terme l’Assemblea, on es va poder parlar en més profunditat el tema que ens havia reunit, l’antiracisme, i on els diferents joves van compartir les seves experiències. Es van arribar a unes conclusions, que penjarem al blog d’aquí poc. Van sortir idees i propostes molt interessants, i el debat que es va crear va ser realment enriquidor!

Després d’això, els participants de l’Assemblea van anar cap al Parc de l’Espanya Indústrial, on mentrestant s’havia anat muntant tot per la festa! Després d’un dinar boníssim gràcies a Mescladís (www.mescladis.org), van començar les diferents activitats organitzades pels voluntaris de SOS Racisme. Així, els nens van “Plantar la seva mà contra el racisme”, donant lloc a un mural muticolor xulíssim, els joves (organitzats en 8 equips) van participar en una competició de 3x3 street basket, i Zona Grande ens va oferir diferents actuacions (com ara de Yaina, Rapsolut Vodka, Move in Vein, o la competició freestyle).


Mentre escoltàvem la música dels diferents grups, vam gaudir de les fotos realitzades dissabte pels joves del taller de fotografia. També es va passar el muntatge de “mitjans d’in-comunicació”, i es van llegir les conclusions a les que s’havia arribat al matí a l’Assemblea.

Per acabar, vam ballar i gaudir de la batukada de Labandsamband, així com al ritme de les cançons de Welelo (www.welelo.com), i el correfoc dels diables de Nou Barris (Els Banyuts).

En resum, un cap de setmana inoblidable! Moltes gràcies a tos i totes els que vau participar i col·laborar!! Sense vosaltres no hagués estat possible! Esperem tornar-vos a veure ben aviat!



¡Este fin de semana pasado, como ya sabéis, han sido las jornadas del Laboratorio Antirracista! Nos reunimos un centenar de jóvenes para compartir opiniones y experiencias relacionadas con el racismo y la xenofobia, y para denunciar entre todos la existencia de estas actitudes y discursos.

El viernes llegaron los participantes del resto del estado español, y pudimos disfrutar juntos de la obra de teatro “Amina busca feina”, realizada por el grupo de teatro Pa’tothom(http://www.patothom.org/).


El sábado ya nos pusimos manos a la obra; 40 participantes llevaron a cabo los diversos talleres preparados por SOS Racisme en el Centro Cívico Casa Sagnier.

-En el taller de medios de incomunicación, que montaron Oscar y Fanny, los jóvenes realizaron unos montajes magníficos, a partir de diferentes cortes de noticias reales, para así dar un punto de vista alternativo al que recibimos usualmente a través de los medios de comunicación.

-En el taller de fotografía, que llevó a cabo Manel Clemente, los participantes aprendieron un poco de técnica de fotografía y, utilizando cámaras profesionales, pudieron plasmar (tanto detrás como delante de la cámara) el valor de la diversidad y de la convivencia.

-En el taller de reportaje audiovisual, a cargo de Tarik, de Ibn Batuta (www.ascib.net), los jóvenes se encargaron de diseñar y realizar un reportaje audiovisual sobre el Laboratori Antirracista, que se ha emitido por BTV (www.barcelonatv.com) el 27 de octubre.

-El taller de graffiti, dirigido por Juanjo, Gerard y Fran, y que fue posible gracias a la colaboracion de Montana Colors (www.montanacolorsflash.com), dio la posibilidad a los participantes de experimentar con este nuevo arte, crear plantillas, y hacerse camisetas.

-Finalmente, el taller de hip hop, a cargo de Deimos, dio la oportunidad a los jóvenes de crear sus primeras rimas. Todos los participantes, y sobretodo el tallerista, quedamos muy sorprendidos del buen resultado de este grupo que se hace llamar “Rapmaghreb”


También pudimos participar en una actividad montada por Team Towers, gracias a la cual pudimos "cargar" un castell nosotros mismos!

Por la noche asistimos al pase de cortos del concuros de “Cortometrajes antirrracistas” organizado por SOS Racisme, y los participantes del Laboratoria fueron los primeros en votar sus preferidos.

El domingo ya parecía que esto se acababa, pero no dejamos que esto nos deprimiese! Por la mañana se llevó a cabo la Asamblea, donde se pudo entrar en profundidad en el tema que nos había reunido, el antirracismo, y donde los diferentes jóvenes pudieron compartir sus experiencias. Se llegaron a unas conclusiones, que colgaremos aquí mismo en breve. ¡Surgieron ideas y propuestas muy interesantes, y el debate que se creó fue realmente enriquecedor!

Después de esto, los participantes de la Asamblea fueron hacia el Parc de l’Espanya Industrial, donde mientras tanto se había ido montando todo para la fiesta. Después de una comida riquísima a cargo de Mescladís (www.mescladis.org), empezaron las diferentes actividades organizadas por voluntarios de SOS Racisme. Así pues, los niños pudieron “Plantar su mano contra el racismo”, dando lugar a un mural multicolor chulísimo, los jóvenes (organizados en ocho equipos) participaron en una competición de 3x3 street basquet, y Zona Grande nos ofreció diferentes actuaciones (Como Yaina, Rapsolut Vodka, Move in Vein, o la competición freestyle).

Mientras escuchábamos la música de los diferentes grupos, pudimos disfrutar de las fotos que habían hecho los jóvenes el sábado. También se pasó el montaje del taller de “medios de incomunicación”, y se leyeron las conclusiones a las que se había llegado por la mañana en la Asamblea.

Para acabar, bailamos y disfrutamos de la batukada de Labansamband, así como al ritmo de las canciones de Welelo (www.welelo.com), y el “correfoc” de los “diables” de Nou Barris (Els Banyuts).

En resumen, ¡un fin de semana inolvidable! ¡Muchas gracias a todos y todas los que participasteis y colaborasteis! ¡Sin vosotros no hubiese sido posible! ¡Esperamos veros de nuevo muy pronto!

0 comentarios:

Seguidors i seguidores

Traductora

SOS Racisme

  ©Template by Dicas Blogger.