Con la tecnología de Blogger.

27/10/11

El Laboratori Antiracista rep un premi a la seva trajectòria


Estem de celebració. Tot just ahir, la Fundació Lluís Carulla va celebrar la VIII edició dels Premis Francesc Candel. Aquests guardons reconeixen les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant i, enguany, el jurat ha decidit premiar alLaboratori Antiracista, una gran notícia per a totes les persones que s'hi han implicat al llarg de la història d'aquesta iniciativa!Com sabeu, el Laboratori 2011 es farà el pròxim 12 de novembre, al Casinet d'Hostafrancs, per tant, aquest guardó representa un impuls per aquesta edició.

Aquest premi reconeix la tasca del Laboratori Antiracista per crear espais de trobada per a la sensibilització contra el racisme i la xenofòbia així com també per donar veu a joves i adolescents implicant al teixit associatiu jove català. El guardó també simbolitza un reconeixement a la trajectòria de SOS Racisme Catalunya treballant per garantir que tothom tingui els mateixos drets i oportunitats.

En l’acte de lliurament dels premis, celebrat dimecres dia 26 d'octubre al Pati Llimona, va quedar palesa la importància que iniciatives com el Laboratori Antiracista i d’altres tenen en la construcció d’una societat realment justa i igualitària. Així, els VIII Premis Francesc Candel també han reconegut les iniciatives del centre de Normalització Lingüística d’Osona, l’Institut Roquetes, l’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació de Veïns de Rocafonda (Mataró).


Des del nostre bloc volem agrair, en primer lloc, a tots i totes les activistes que any rere any des del 2005 han fet possible aquesta iniciativa per joves; ara bé, també voldríem donar les gràcies a la Fundació Lluís Carulla i al jurat dels Premis Francesc Candel per haver decidit premiar, de entre 90 candidatures, al Laboratori Antiracista en aquesta edició.


Esperem doncs, que el Laboratori Antiracista 2011 sigui també un èxit!

Read more...

24/10/11

Apunteu-vos ja al Laboratori Antiracista 2011!Ja és a punt el cartell del Laboratori Antiracista 2011, unes jornades per a joves que tindran lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona. SOS Racisme Catalunya i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta impulsen aquesta iniciativa que pretén lluitar contra el racisme i la xenofòbia i contribuir a construir un nou concepte de ciutadania més inclusiu. Si teniu entre 15 i 30 anys, no dubteu a inscriure-us a sensibilitzacio@sosracisme.org. Podeu consultar el resum de les activitats que us hem preparat tot seguit!


Programa Laboratori Antiracista 2011 (12 novembre, Casinet d'Hostafrancs)


16:15h h Rebuda participants

16.30 h Obertura del Laboratori Antiracista
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostarfancs
Què: Benvinguda, un espai per presentar les jornades i donar-ne a conèixer els objectius, la lluita contra el racisme i la xenofòbia i la reformulació del concepte de ciutadania perquè garanteixi la igualtat de drets i d’oportunitats

16.45 - 18.30 Teatre-fòrum "Mustafà és al replà", a càrrec del Forn de teatre Pa'tothom. Projecte amb el suport de FRATT
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs
Què: Obra de teatre fòrum on els joves es convertiran en espect-actors i espect-actrius per parlar de discriminació, estereotips i rumors, les tres expressions més comunes del racisme quotidià. Dirigida per: Jordi Forcadas

Sinopsi: En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta tothom. En un context de convivència aparentment normal, quan estan en joc certs interessos sorgeixen conflictes que fan aflorar actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte l'altre/a. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

18.30 20.30h Debat "Identitats" amb joves protagonistes que trenquen tòpics, amb la col·laboració d’Inongo vi Makomè
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs i Sala 4

Què: Debat obert que partirà de les històries de vida de joves catalans, fills i filles de famílies que van emigrar a Catalunya. Es parlarà sobre les seves identitats múltiples, dels avantatges (competències culturals, lingüístiques) i els inconvenients (discriminacions, pressió familiar per mantenir les identitats). Per cloure el debat, es proposaran accions i recomanacions per bastir un concepte de ciutadania que asseguri la igualtat de drets i oportunitats per als i les joves.

Els protagonistes del debat: Laila Karrouch, Gabriela Amugu, Faheem Zia, Patricia Porteros, Walter Valderrama, Karanmod, entre d’altres, amb la dinamització de l’Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.

20.30 a 22.30 h Tasta la Cultura, amb Gegants de Sants, Castellers de Sants, l’associació cultural mexicano catalana Mexcat i el grup Emetis, de Joves Comunicació i Diversitat
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs

Què: Mostra de cultura amb entitats dels barris de Sants (gegants catalans i mexicans), taller de castells –al pati- i actuació de rap amb Emetis. Refrescos, i pica-pica a càrrec de l’entitat bolivianaRead more...

Seguidors i seguidores

Traductora

  ©Template by Dicas Blogger.