Con la tecnología de Blogger.

16/11/11

Moltíssimes gràcies per participar al Laboratori antiracista 2011!

Laboratori Antiracista 2011


El Laboratori Antiracista 2011 va ser tot un èxit i us voldríem agrair la vostra implicació! Centenars de joves d'entre 14 i 35 anys van participar dissabte passat dia 12 de novembre a les jornades organtizades conjuntament per SOS Racisme Catalunya i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta.

Què van fer aquests joves? Un teatre fòrum de Pa'tothom sobre racisme quotidià multitudinari, el debat "Identitats" ple de reflexions molt interessants i un Tasta la Cultura amb gegants i capgrossos, castellers, i dos grups de hip hop i breakdance.

Mentre preparem una crònica amb tots els detalls, us oferim les imatges d'aquesta edició 2011, no us les perdeu! I una vegada més: MOLTES GRÀCIES als organitzadors/es, al Casinet d'Hostafrancs, als finançadors/es, a les entitats i talleristes participants, als joves activistes i de la base social de SOS Racisme i a vosaltres, PARTICIPANTS!

Read more...

9/11/11

Video d'en Walter: “Cal que sàpiguen que no ets d’un altre planeta, que ets un més”

Debat "Identitats" Laboratori Antiracista 2011 from SOS Racisme-Catalunya on Vimeo.“Al principi la gent em tractava amb sorpresa, rebuig, però tu has d’actuar de la manera més natural, donar-te a conèixer, donar els teus trets d’identitat, que sàpiguen que no ets d’un altre planeta, que ets un més”. Amb aquesta declaració d’intencions es presenta en Walter Valderrama, un jove que va arribar als 18 anys provinent del Perú. Què és per tu la identitat, Walter? “Allò que et marca i et dóna la teva pròpia personalitat, sense deslligar-te de l’entorn en què puguis viure”. En Walter reconeix que a la societat catalana hi ha racisme, però creu que davant d’actituds així, cal “ignorar”, “obviar”, i quedar-te amb allò positiu.Aquest economista és un dels joves participants del Debat - diàleg "Identitats" del Laboratori Antiracista 2011, que té lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs.Us oferim aquest video molt interessant sobre la identitat d’en Walter, que va arribar als 18 anys a Catalunya. Aquest petit video, realitzat per la productora El Tinter, és un tast promocional del debat - diàleg "Identitats", on en Walter participarà juntament amb altres joves fills i filles de famílies immigrades: el Faheem Zia, la Patricia Porteros, el Karanmod Singateh, la Teressa Juzwiak, així com la Laila Karrouch; un acte que comptarà amb la dinamització de l’escriptor Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.El Laboratori Antiracista són unes jornades per joves impulsades per SOS Racisme, tot i que aquest any estan coorganitzades juntament amb el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Més informació a sensibilitzacio@sosracisme.org

Read more...

1/11/11

Video de la Laila, participant al Laboratori: "La gent et fa diferenciar, et fa triar"

Debat "Identitats" Laboratori Antiracista 2011 from SOS Racisme-Catalunya on Vimeo.


Com et sents, Laila? “He tingut moments que m'he sentit catalana, moments que m'he sentit marroquina, moments que m'he sentit com una persona i punt, sense identitat moltes vegades". Aquesta infermera i escriptora de Vic, Laila Karrouch, és una de les joves participants del Debat - diàleg "Identitats" del Laboratori Antiracista 2011, que té lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs.


Us oferim aquest video molt interessant sobre la identitat de la Laila, que va arribar de ben petita a Catalunya, procedent de Nador (Marroc). “La gent et fa sentir diferent moltes vegades, et fa triar, et fa rumiar i et fa diferenciar", precisa, fent referència a la reacció de la gent davant de la seva condició. Ella, però, té molt clar quina és la seva opció vital i cultural: “Jo sempre he apostat per una sola cultura, que va creixent, que es va enriquint, que va augmentant".


Aquest petit video, realitzat per la productora El Tinter, és un tast promocional del debat - diàleg "Identitats", on la Laila participarà juntament amb altres joves fills i filles de famílies immigrades: la Gabriela Amugu, el Faheem Zia, la Patricia Porteros, el Walter Valderrama, el Karanmod, entre d’altres; un acte que comptarà amb la dinamització de l’Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.


El Laboratori Antiracista són unes jornades per joves impulsades per SOS Racisme, tot i que aquest any estan coorganitzades juntament amb el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Més informació a sensibilitzacio@sosracisme.org


Read more...

27/10/11

El Laboratori Antiracista rep un premi a la seva trajectòria


Estem de celebració. Tot just ahir, la Fundació Lluís Carulla va celebrar la VIII edició dels Premis Francesc Candel. Aquests guardons reconeixen les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant i, enguany, el jurat ha decidit premiar alLaboratori Antiracista, una gran notícia per a totes les persones que s'hi han implicat al llarg de la història d'aquesta iniciativa!Com sabeu, el Laboratori 2011 es farà el pròxim 12 de novembre, al Casinet d'Hostafrancs, per tant, aquest guardó representa un impuls per aquesta edició.

Aquest premi reconeix la tasca del Laboratori Antiracista per crear espais de trobada per a la sensibilització contra el racisme i la xenofòbia així com també per donar veu a joves i adolescents implicant al teixit associatiu jove català. El guardó també simbolitza un reconeixement a la trajectòria de SOS Racisme Catalunya treballant per garantir que tothom tingui els mateixos drets i oportunitats.

En l’acte de lliurament dels premis, celebrat dimecres dia 26 d'octubre al Pati Llimona, va quedar palesa la importància que iniciatives com el Laboratori Antiracista i d’altres tenen en la construcció d’una societat realment justa i igualitària. Així, els VIII Premis Francesc Candel també han reconegut les iniciatives del centre de Normalització Lingüística d’Osona, l’Institut Roquetes, l’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació de Veïns de Rocafonda (Mataró).


Des del nostre bloc volem agrair, en primer lloc, a tots i totes les activistes que any rere any des del 2005 han fet possible aquesta iniciativa per joves; ara bé, també voldríem donar les gràcies a la Fundació Lluís Carulla i al jurat dels Premis Francesc Candel per haver decidit premiar, de entre 90 candidatures, al Laboratori Antiracista en aquesta edició.


Esperem doncs, que el Laboratori Antiracista 2011 sigui també un èxit!

Read more...

24/10/11

Apunteu-vos ja al Laboratori Antiracista 2011!Ja és a punt el cartell del Laboratori Antiracista 2011, unes jornades per a joves que tindran lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona. SOS Racisme Catalunya i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta impulsen aquesta iniciativa que pretén lluitar contra el racisme i la xenofòbia i contribuir a construir un nou concepte de ciutadania més inclusiu. Si teniu entre 15 i 30 anys, no dubteu a inscriure-us a sensibilitzacio@sosracisme.org. Podeu consultar el resum de les activitats que us hem preparat tot seguit!


Programa Laboratori Antiracista 2011 (12 novembre, Casinet d'Hostafrancs)


16:15h h Rebuda participants

16.30 h Obertura del Laboratori Antiracista
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostarfancs
Què: Benvinguda, un espai per presentar les jornades i donar-ne a conèixer els objectius, la lluita contra el racisme i la xenofòbia i la reformulació del concepte de ciutadania perquè garanteixi la igualtat de drets i d’oportunitats

16.45 - 18.30 Teatre-fòrum "Mustafà és al replà", a càrrec del Forn de teatre Pa'tothom. Projecte amb el suport de FRATT
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs
Què: Obra de teatre fòrum on els joves es convertiran en espect-actors i espect-actrius per parlar de discriminació, estereotips i rumors, les tres expressions més comunes del racisme quotidià. Dirigida per: Jordi Forcadas

Sinopsi: En una comunitat de veïns ens trobem amb un problema que afecta tothom. En un context de convivència aparentment normal, quan estan en joc certs interessos sorgeixen conflictes que fan aflorar actituds carregades de prejudicis i estereotips respecte l'altre/a. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.

18.30 20.30h Debat "Identitats" amb joves protagonistes que trenquen tòpics, amb la col·laboració d’Inongo vi Makomè
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs i Sala 4

Què: Debat obert que partirà de les històries de vida de joves catalans, fills i filles de famílies que van emigrar a Catalunya. Es parlarà sobre les seves identitats múltiples, dels avantatges (competències culturals, lingüístiques) i els inconvenients (discriminacions, pressió familiar per mantenir les identitats). Per cloure el debat, es proposaran accions i recomanacions per bastir un concepte de ciutadania que asseguri la igualtat de drets i oportunitats per als i les joves.

Els protagonistes del debat: Laila Karrouch, Gabriela Amugu, Faheem Zia, Patricia Porteros, Walter Valderrama, Karanmod, entre d’altres, amb la dinamització de l’Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.

20.30 a 22.30 h Tasta la Cultura, amb Gegants de Sants, Castellers de Sants, l’associació cultural mexicano catalana Mexcat i el grup Emetis, de Joves Comunicació i Diversitat
Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs

Què: Mostra de cultura amb entitats dels barris de Sants (gegants catalans i mexicans), taller de castells –al pati- i actuació de rap amb Emetis. Refrescos, i pica-pica a càrrec de l’entitat bolivianaRead more...

16/9/11

Primera sessió de fotos per preparar el debat "Identitats"

Una càmera, un estudi ben habilitat i ganes de passar-ho bé. La primera sessió de fotos de preparació del Laboratori Antiracista 2011 va tenir els primers resultats, imatges dinàmiques de joves en plena acció, fotografiats per l'activista de SOS Racisme Catalunya i fotògraf professional Manel Clemente.


El Walter, la Maria, la Mara, el Jordi i la Mar van ser alguns dels models per aquesta peculiar sessió fotogràfica, un primer tast que va comptar amb alguns dels participants del debat "Identitats", que tindrà lloc durant el Laboratori Antiracista 2011, el 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs. El debat pretén donar a conèixer les històries de vida de fills i filles de famílies que van emigrar a Catalunya, els avantatges i inconvenients de la seva situació vital. Són joves que han nascut aquí o van venir durant l'adolescència i que fusionen el capital cultural dels seus ascendents amb tot el que han viscut ja com a plens catalans/es.Les identitats davant la càmera van ser capturades dimarts passat a la seu de SOS Racisme, en tota la seva diversitat, gràcies a les ganes dels models i les indicacions del fotògraf. Clic, rostres seriosos, evocant les imatges que associem als carnets d'identitat o a les detencions policials, clic, cares somrients o tapades per mans privadores de la llibertat. Clic, postures assegudes i plenes de naturalitat, clic, clic. Una bola del món va servir també pre dinamitzar la sessió. Cada participant assenyalava, tot fent una cara reveladora d'un estat d'ànim, el país d'origen dels seus pares o mares, o la zona del món on li agradaria viure.

Per acabar la sessió, el periodista audiovisual Jordi Panyella va entrevistar al Walter, un jove economista originari del Perú, novament sobre la temàtica de la identitat. Aviat tindreu disponible en aquest bloc aquest treball en video.

La sessió forma part de la preparació i difusió del Laboratori Antiracista 2011, un festival per a joves d'entre 16 i 30 anys que fusiona activitats culturals i artístiques amb debats de reflexió, tot al voltant de l'antiracisme i un nou concepte de ciutadania. Aquest any les jornades s'organitzen amb l'estreta col·laboració del Secretariat de Sants, La Bordeta i Hostafrancs.

Siguis jove o no tan jove, si tens ganes de conèixer per dins com es prepara el Laboratori...

Si ets una entitat interessada a col·laborar o un sponsor amb ganes de contribuir a favor de l'antiracisme, fes un correu a sensibilitzacio@sosracisme.org o truca al 933010597 (matins).Accediu a l'àlbum autoria de Manel Clemente aquí:


Laboratori 2011 - primera sessió fotos septiembre 2011

Read more...

20/7/11

Estem movent el nou Laboratori Antiracista 2011, aquest any a Sants!


Si al 2010 arrelàvem al Clot de Barcelona, aquest 2011 el Laboratori Antiracista es desplaçarà als barris de Sants. Aquestes jornades impulsades per joves i adreçades a joves, que es celebraran el 12 de novembre al Casinet d’Hostafrancs, comptaran amb un nou escenari immillorable: els barris de Sants, La Bordeta i Hostafrancs. SOS Racisme Catalunya i el Secretariat de Sants, La Bordeta i Hostafrancs estem ja col·laborant estretament per impulsar aquesta iniciativa, un espai cultural i de debat amb pocs precedents. Si vols unir-te a l’equip organitzatiu de SOS Racisme o simplement col·laborar-hi, contacta’ns a sensibilitzacio@sosracisme.org.

Les activitats que s’estan acabant de definir tindran un motiu comú: defensar els valors antiracistes sense eufemismes ni embuts, però alhora no oblidar que ens cal un nou concepte de ciutadania que englobi tots i totes nosaltres, els joves, garantint les mateixes oportunitats d’estudis i feina per a tothom, sense discriminar ningú. Des del 2007 que organitzem el Laboratori Antiracista com a tal i fins al moment ha estat un èxit.
Com farem possible el Laboratori? A través de tallers de teatre social i comunicació, als quals us hi esperem. Com a novetat, potenciem l’espai del debat, anomenat “Identitats”, un fòrum que partirà de les petites històries de vida de joves catalans fills i filles de famílies que van emigrar a Catalunya. Es parlarà sobre les seves identitats múltiples, dels avantatges (competències culturals) i també dels inconvenients (pressió familiar o discriminacions) de la seva posició.

El Laboratori Antiracista també és sinònim de cultura, per això gegants, castells, hip hop o rumba i altres formes expressives seran presents a les jornades.

Siguis jove o no tan jove, si tens ganes de conèixer per dins com es prepara el Laboratori Antiracista...

Si ets una entitat interessada a col·laborar o un sponsor amb ganes de contribuir a favor de l’antiracisme, contacta ara a sensibilitzacio@sosracisme.org o trucant al telèfon 933010597 (matins).Quan quedem doncs per moure el Laboratori?

Read more...

Arxiu del bloc

My Blog List

Seguidors i seguidores

Traductora

  ©Template by Dicas Blogger.