Con la tecnología de Blogger.

30/7/10

El Laboratori Antiracista 2010...Ho veus, ho sents, i calles? Vine a actuar!



La nova edició del Laboratori Antiracista, tres dies de tallers i activitats sobre l’antiracisme per a joves, obre inscripcions. Fem una crida a la participació, tant de voluntaris/àries que es vulguin apuntar en l'equip de suport a l'organització com de participants en les activitats. Debats sobre l’antiracisme, esports, teatre social, percussió, exhibicions de cultura popular intercultural i de músiques urbanes, tot tindrà cabuda en aquest laboratori de l'experimentació! El programa el trobareu aquí.

Qui ho organitza
SOS Racisme-Catalunya, amb el suport de set entitats culturals i juvenils del districte de Sant Martí (els Diables del Clot, Gegants del Clot, La Coordinadora La Jove10, l'associació de lleure Xino-Xano, l'esplai Kasperle, l'agrupament escolta Rakxa, la Pinya i l'AJIC) i el Punt d'Informació Juvenil de Sant Martí, estan enllestint el programa d'activitats.

Apunta a l’agenda, 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre
Només cal que us reserveu els dies 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre a l’agenda i anoteu el lloc, al Centre Cultural de la Farinera del Clot de Barcelona, equipament que col•labora en l'organització, així com també ho fa Joventut, Educació i Cooperació del Districte de Sant Martí. Si teniu entre 16 i 30 anys esteu convidadíssims/es a participar en les activitats previstes, totes gratuïtes!



”Ho veus, ho sents, i calles?”
El lema d’enguany és “Ho veus, ho sents i calles?”, un missatge que es podrà escoltar també en la cançó que ha preparat el grup de rap West barna (Ver, Oir y Callar). un tema que podeu descarregar-vos aquí i que s'ha elaborat especialment per la trobada d’octubre a la Farinera. La cançó pretén denunciar la passivitat que mostrem davant de situacions de discriminació a persones que tenen un origen diferent, i que passen a llocs tan quotidians com ara al carrer entre veïns, en locals d’oci, en l’ensenyament, en l’accés a l’habitatge, en relació amb els cossos de seguretat, en transports públics, en l’àmbit laboral. Sí, la llista és llarga.

El programa
El teatre fòrum participatiu d'Impacta Teatre obrirà el Laboratori el dijous 30 de setembre al vespre, una proposta innovadora i de transformació social amb el títol Dona i altres cultures.

La tarda de divendres 1 d’octubre començarà amb una activitat interessant i alhora molt dinàmica, la vídeoreflexió, debats que s’enregistraran en vídeo sobre quina actitud prendre davant de les discriminacions que pateixen persones de tots els orígens. L’activitat parteix d’un treball audiovisual que s’ha fet recollint opinions molt diverses de persones del districte de Sant Martí. Tal com es pot comprovar, la Comunicació 2.0. té un paper rellevant en aquesta edició del Laboratori Antiracista 2010, ja que des de l'inici fins al final de les jornades s'utilitzaran vídeos participatius que es penjaran en un canal d'internet (Youtube, Vimeo).



Després dels debats, tocarà donar pas a la cultura popular, amb la participació de bastoners, castells, falcons, tabalers, i on també es preveu oferir un taller de percussió senegalesa; tot seguit, un micro-taller de diables donarà pas a l'imponent correfoc, el tret de sortida del concert solidari. Estem treballant per portar un cartell potent, que convidi a donar-ho tot a la pista!

La tarda de dissabte 2 d’octubre tornarà a oferir una doble combinació de lleure i reflexió, d'una banda, exhibicions de músiques urbanes i dansa (hip-hop, rap, breakdance) i finalment l'Assemblea antiracista, un espai d'intercanvi on no tan sols es visionaran el material audivisual de joves i entitats, sinó que es debatrà per tancar un document de treball conjunt. Aquest document serà el punt de partida del treball que seguirà a la clausura del Laboratori Antiracista 2010 a partir de l'octubre.



Implica-t’hi!
Si vols inscriure’t a les activitats previstes t'has d'inscriure enviant un correu electrònic a sensibilitzacio@sosracisme.org, indicant nom i cognoms i telèfon de contacte.

Si t'agrada tant la idea que en vols saber més i vols col•laborar en l’organització, escriu al mateix correu, indicant les teves preferències o pots trucar al telèfon 933010597. Tenim diversos grups de voluntariat (Comunicació, Organització, Logística, etc.) i us convocarem a una trobada de voluntaris. Doncs ja ho sabeu, no us ho podeu perdre!

Ets una entitat interessada en col•laborar?
Consulta el dossier que t'hem preparat pitjant aquí.

Read more...

Seguidors i seguidores

Traductora

SOS Racisme

  ©Template by Dicas Blogger.