Con la tecnología de Blogger.

16/9/11

Primera sessió de fotos per preparar el debat "Identitats"

Una càmera, un estudi ben habilitat i ganes de passar-ho bé. La primera sessió de fotos de preparació del Laboratori Antiracista 2011 va tenir els primers resultats, imatges dinàmiques de joves en plena acció, fotografiats per l'activista de SOS Racisme Catalunya i fotògraf professional Manel Clemente.


El Walter, la Maria, la Mara, el Jordi i la Mar van ser alguns dels models per aquesta peculiar sessió fotogràfica, un primer tast que va comptar amb alguns dels participants del debat "Identitats", que tindrà lloc durant el Laboratori Antiracista 2011, el 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs. El debat pretén donar a conèixer les històries de vida de fills i filles de famílies que van emigrar a Catalunya, els avantatges i inconvenients de la seva situació vital. Són joves que han nascut aquí o van venir durant l'adolescència i que fusionen el capital cultural dels seus ascendents amb tot el que han viscut ja com a plens catalans/es.



Les identitats davant la càmera van ser capturades dimarts passat a la seu de SOS Racisme, en tota la seva diversitat, gràcies a les ganes dels models i les indicacions del fotògraf. Clic, rostres seriosos, evocant les imatges que associem als carnets d'identitat o a les detencions policials, clic, cares somrients o tapades per mans privadores de la llibertat. Clic, postures assegudes i plenes de naturalitat, clic, clic. Una bola del món va servir també pre dinamitzar la sessió. Cada participant assenyalava, tot fent una cara reveladora d'un estat d'ànim, el país d'origen dels seus pares o mares, o la zona del món on li agradaria viure.

Per acabar la sessió, el periodista audiovisual Jordi Panyella va entrevistar al Walter, un jove economista originari del Perú, novament sobre la temàtica de la identitat. Aviat tindreu disponible en aquest bloc aquest treball en video.

La sessió forma part de la preparació i difusió del Laboratori Antiracista 2011, un festival per a joves d'entre 16 i 30 anys que fusiona activitats culturals i artístiques amb debats de reflexió, tot al voltant de l'antiracisme i un nou concepte de ciutadania. Aquest any les jornades s'organitzen amb l'estreta col·laboració del Secretariat de Sants, La Bordeta i Hostafrancs.

Siguis jove o no tan jove, si tens ganes de conèixer per dins com es prepara el Laboratori...

Si ets una entitat interessada a col·laborar o un sponsor amb ganes de contribuir a favor de l'antiracisme, fes un correu a sensibilitzacio@sosracisme.org o truca al 933010597 (matins).



Accediu a l'àlbum autoria de Manel Clemente aquí:


Laboratori 2011 - primera sessió fotos septiembre 2011

2 comentarios:

The Sea 21/9/11, 9:17  

Molt bona feina!

Anónimo,  27/9/11, 10:04  

Felicitats!

Seguidors i seguidores

Traductora

SOS Racisme

  ©Template by Dicas Blogger.