Con la tecnología de Blogger.

16/11/11

Moltíssimes gràcies per participar al Laboratori antiracista 2011!

Laboratori Antiracista 2011


El Laboratori Antiracista 2011 va ser tot un èxit i us voldríem agrair la vostra implicació! Centenars de joves d'entre 14 i 35 anys van participar dissabte passat dia 12 de novembre a les jornades organtizades conjuntament per SOS Racisme Catalunya i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta.

Què van fer aquests joves? Un teatre fòrum de Pa'tothom sobre racisme quotidià multitudinari, el debat "Identitats" ple de reflexions molt interessants i un Tasta la Cultura amb gegants i capgrossos, castellers, i dos grups de hip hop i breakdance.

Mentre preparem una crònica amb tots els detalls, us oferim les imatges d'aquesta edició 2011, no us les perdeu! I una vegada més: MOLTES GRÀCIES als organitzadors/es, al Casinet d'Hostafrancs, als finançadors/es, a les entitats i talleristes participants, als joves activistes i de la base social de SOS Racisme i a vosaltres, PARTICIPANTS!

Read more...

9/11/11

Video d'en Walter: “Cal que sàpiguen que no ets d’un altre planeta, que ets un més”

Debat "Identitats" Laboratori Antiracista 2011 from SOS Racisme-Catalunya on Vimeo.“Al principi la gent em tractava amb sorpresa, rebuig, però tu has d’actuar de la manera més natural, donar-te a conèixer, donar els teus trets d’identitat, que sàpiguen que no ets d’un altre planeta, que ets un més”. Amb aquesta declaració d’intencions es presenta en Walter Valderrama, un jove que va arribar als 18 anys provinent del Perú. Què és per tu la identitat, Walter? “Allò que et marca i et dóna la teva pròpia personalitat, sense deslligar-te de l’entorn en què puguis viure”. En Walter reconeix que a la societat catalana hi ha racisme, però creu que davant d’actituds així, cal “ignorar”, “obviar”, i quedar-te amb allò positiu.Aquest economista és un dels joves participants del Debat - diàleg "Identitats" del Laboratori Antiracista 2011, que té lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs.Us oferim aquest video molt interessant sobre la identitat d’en Walter, que va arribar als 18 anys a Catalunya. Aquest petit video, realitzat per la productora El Tinter, és un tast promocional del debat - diàleg "Identitats", on en Walter participarà juntament amb altres joves fills i filles de famílies immigrades: el Faheem Zia, la Patricia Porteros, el Karanmod Singateh, la Teressa Juzwiak, així com la Laila Karrouch; un acte que comptarà amb la dinamització de l’escriptor Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.El Laboratori Antiracista són unes jornades per joves impulsades per SOS Racisme, tot i que aquest any estan coorganitzades juntament amb el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Més informació a sensibilitzacio@sosracisme.org

Read more...

1/11/11

Video de la Laila, participant al Laboratori: "La gent et fa diferenciar, et fa triar"

Debat "Identitats" Laboratori Antiracista 2011 from SOS Racisme-Catalunya on Vimeo.


Com et sents, Laila? “He tingut moments que m'he sentit catalana, moments que m'he sentit marroquina, moments que m'he sentit com una persona i punt, sense identitat moltes vegades". Aquesta infermera i escriptora de Vic, Laila Karrouch, és una de les joves participants del Debat - diàleg "Identitats" del Laboratori Antiracista 2011, que té lloc el pròxim 12 de novembre al Casinet d'Hostafrancs.


Us oferim aquest video molt interessant sobre la identitat de la Laila, que va arribar de ben petita a Catalunya, procedent de Nador (Marroc). “La gent et fa sentir diferent moltes vegades, et fa triar, et fa rumiar i et fa diferenciar", precisa, fent referència a la reacció de la gent davant de la seva condició. Ella, però, té molt clar quina és la seva opció vital i cultural: “Jo sempre he apostat per una sola cultura, que va creixent, que es va enriquint, que va augmentant".


Aquest petit video, realitzat per la productora El Tinter, és un tast promocional del debat - diàleg "Identitats", on la Laila participarà juntament amb altres joves fills i filles de famílies immigrades: la Gabriela Amugu, el Faheem Zia, la Patricia Porteros, el Walter Valderrama, el Karanmod, entre d’altres; un acte que comptarà amb la dinamització de l’Inongo Vi Makomè. L’Inongo, de l’Associació Itondi Kribi, escriu i treballa en favor de la interculturalitat i per potenciar l’apoderament i l’educació dels joves, especialment els fills i filles de famílies immigrades.


El Laboratori Antiracista són unes jornades per joves impulsades per SOS Racisme, tot i que aquest any estan coorganitzades juntament amb el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Més informació a sensibilitzacio@sosracisme.org


Read more...

Seguidors i seguidores

Traductora

  ©Template by Dicas Blogger.