Con la tecnología de Blogger.

11/1/13

Un video-resum d'imatges del Laboratori 2012


Un dels activistes de SOS Racisme ha preparat un resum de fotografies en video de les jornades per a joves del Laboratori Antiracista 2012, celebrades els dies 16 i 17 de novembre a l'Espai Jove Boca Nord. S'hi veuen instantànies del primer dia, la Dinàmica de La Frontera (16 novembre) i les activitats d'expressió cultural, artística i comunicativa de la segona jornada (17 de novembre).

En el debat-assemblea del Laboratori Antiracista 2012, s'hi veuen fotografies del grup de joves sudsaharians de l'associació musical Oshinguinea que vivien fins fa pocs dies a una de les dues naus desallotjades del Poblenou de Barcelona, joves que havien denunciat assetjament policial. Podeu accedir aquí al comunicat elaborat per SOS Racisme Catalunya rebutjant el desallotjament que va tenir lloc dilluns 7 de gener, al carrer Zamora.

Un equip audiovisual jove 
En aquests moments, un equip de joves implicats en el Laboratori Antiracista està editant les imatges de video que es van gravar durant les jornades, així com els fragments enregistrats per l'equip de Comunicacció. En les pròximes setmanes penjarem el resum audiovisual oficial. Us mantindrem informats/des. Gràcies!

Read more...

3/12/12

Moltes gràcies a tothom que va fer possible el Laboratori Antiracista 2012!Fotografies Laboratori 2012


El passat 16 i 17 de Novembre es va celebrar el Laboratori Antiracista 2012 i volíem agrair a tothom la seva implicació i participació. Va ser un èxit de públic i energies! Cal agraïr la gran feina que han fet els organitzadors/es del Laboratori, especialment les diverses entitats de joves del districte d'Horta-Guinardó, el Consell de la Joventut d'Horta-Guinardóel Punt7Boca Ràdio, l'esplai Isard i els Punts Jip. A SOS Racisme Catalunya n'estem molt satisfets/es!

Un dels tallers del Laboratori  Antiracista 2012


El Laboratori ha tingut el suport de la Direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa Bcn Antirumors, l’entitat GREC
Les jornades per a joves, amb el lema "Com el racisme afecta els i les joves", van reunir grups d'esplais i caus del districte d'Horta-Guinardó i joves associats i no associats que tenien ganes de parlar sense embuts sobre el racisme. Primer, als tallers, després a l'assemblea-debat i finalment amb el concert antiracista! Tres espais que van complir els pronòstics de públic i de propostes per combatre el racisme. Podeu veure les fotos del divendres 16 clicant aquí,si voleu veure les fotos del dia 17 entreu aquí; també les trobareu a l'apartat corresponent del bloc. Finalment, podeu compartir-les usant els enllaços següents:

Dia 16 novembre


Dia 17 novembre


Aquesta edició no es podria haver fet sense la col·laboració de L'Espai Jove Boca NordL'IES Ferran Tallada  i tots els alumnes que van participar juntament amb els alumnes de 2n d'Animació Sociocultural que van organitzar la dinàmica de les fronteres, l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona per la seva implicació en el concurs del cartell, Difracciones amb el seu taller de teatre de l'oprimit, Rebobinart i al Hensen al carrec del taller de grafitti, el Districte d'Horta-Guinardó, Abacus Cooperativa per el premi del concurs, Spray Planet MTN colors per facilitar el material del taller de graffit, el Centre d'Estudis Africans amb el taller de Rimant rumors, Casal dels Infants per a l'Acció Social als BarrisBoca Ràdio i un altre grup de joves del projecte Barribook que es van encarregar del taller de comunicació, a més de la Montse Sòria (SOS Racisme). 

Debat-Assemblea


Aquesta edició del Laboratori va finalitzar amb el Concert Antiracista. Extra-t-Rastes amb els seu reggae, els ritmes d'APAC, el rock de TH'Esfínters a més dels Tabalers d'Horta i el grup Emetis són els grups que han participat solidàriament i han fet possible aquest concert. Gràcies a tots/es per la vostra implicació!


A tots i totes, MOLTES GRÀCIES i fins la pròxima edició!

Read more...

11/11/12

Compte enrere per celebrar el Laboratori Antiracista 2012


Compte enrere per celebrar el Laboratori Antiracista 2012, aquest any a Horta-Guinardó! Tallers, assemblea-debat i un concert antiracista de primer nivell! Els grups que hi participaran solidàriament aquest dissabte 17 de novembre a l'Espai Jove Boca Nord són Extra-t-Rastes (reagge) (21:30h), APAC (funk) (22:30h) i Th'Esfínters (rock), a més dels Tabalers d'Horta i el grup Emetis. Us esperem perquè vingueu a fer pinya i escoltar les seves cançons antiracistes. 


El concert és un dels tres grans blocs d'activitats de les jornades del Laboratori Antiracista, que aquest any se celebren els dies 16 i 17 de novembre i que estan impulsades per SOS Racisme Catalunya i diverses entitats joves del districte d'Horta-Guinardó: el Consell de la Joventut d'Horta-Guinardó, el Punt7, Boca Ràdio, l'esplai Isard i els Punts JIP. L'Espai Jove Boca Nord s'ha implicat també en l'organització d'aquesta activitat, que com om sabeu, són unes jornades que fusionen joves, cultura i antiracisme.

TALLERS (16:50-18:50h)
Amb el lema "Com el racisme afecta els joves", les jornades pretenen abordar aquesta preocupació compartida amb tallers:


ASSEMBLEA-DEBAT (19-20:30h)
O bé en l'assemblea-debat, on hem convidat joves que han patit situacions de racisme i farem un treball de discussió per veure les maneres de combatre el racisme. Serà un dels moments més interessants de les jornades! Hi haurà un convidat sorpresa.

CONCERT (21:30-00:30h)Com dèiem, Extra-t-Rastes, APAC i Th'Esfínters tocaran en el CONCERT ANTIRACISTA, tres grups compromesos amb la causa antirracista!
Els Tabalers d'Horta i el grup de joves Emetis també participaran en la part musical d'aquest Laboratori.


Activitat La Frontera, el dia 16 de novembreLes jornades aquest any tenen la participació de joves de secundària, en una activitat tancada! L'IES Ferran Tallada portarà divendres 16 de novembre a les 11:30h un dels seus grups d'ESO a participar en la dinàmica de La Frontera, que dinamitzaran animadors/es socioculturals formats també al mateix institut. A més, també hi participa el Casal Atlas, del Casal dels Infants per a l'Acció Social als Barris. Consistirà a reproduir una frontera real, a partir d'un joc de rol.

Qui fa possible el Laboratori antiracista?
El Laboratori té el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, la Xarxa Bcn Antirumors, l'entitat GREC. Resolució de Conflictes.

A més, no es podria fer sense la col·laboració, aquest any, de:
l'Espai Jove Boca Nord, l'IES Ferran Tallada, l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona, Difracciones, Rebobinart, el Districte d'Horta-Guinardó, Abacus Cooperativa, Spray Planet MTN colors.

Com arribar-hi? L5 Carmel (sortida Llobregós)
Mapa: http://goo.gl/maps/DXzioSi voleu més informació o assegurar la inscripció, escriviu a sensibilitzacio@sosracisme.org o trucant al 933010597


Read more...

24/10/12

El concert del Laboratori Antiracista 2012, ja té grups!


La part musical de les jornades per a joves del Laboratori Antiracista 2012 (16,17 de novembre) ja està confirmada! El Concert Antiracista programat pel dissabte 17 de novembre, a les 21:30h a l'Espai Jove Boca Nord, comptarà amb la participació dels grups: The Sphinters, Apac (Atomic Particles After Colision) i Extra-t-rastes.

El cartell del Concert Antiracista destaca per la seva varietat d’estils musicals. El rock més clàssic vindrà donat de la mà dels The Sphinters. La formació dels joves Apac, grup nascut al barri del Carmel al 2006, tenyirà el concert amb un estil groove, barrejat i fusionat amb el seu estil característic, que va del jazz-rock progressiu passant per les melodies èpiques del cinema, fins a un estil més funk.El to més reggea el portarà el grup dels Extra-t-rastes, uns ritmes ben esperats!

Aquests grups que s’han implicat solidàriament per la causa antiracista donaran la pinzellada final a les activitats programades per aquest Laboratori Antiracista 2012. Moltes gràcies a tots ells/es!

Si vols gaudir d'aquesta o més activitats, recorda que aquest any les jornades del Laboratori seran a l'Espai Jove Boca Nord. Més informació a sensibilitzacio@sosracisme.org

Anima't i participa!

Read more...

11/10/12

El guanyador del cartell del Laboratori Antiracista 2012 és Jordi Brunet Bravo


Cartell guanyador


El concurs de Cartells del Laboratori Antiracista 2012 ja té guanyador. Entre tots els participants dels cursos de Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària (2n curs), els de Grau en Disseny Gràfic i els de Cicle d'Il.lustració de l’Escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona, l'escollit a sigut en Jordi Brunet Bravo. El cartell premiat s’editarà com  el cartell anunciador de pròxim Laboratori Antiracista 2012, que es farà els dies 16 i 17 de novembre a l'Espai Jove Boca Nord. El guanyador ha sabut plasmar tant el to del Laboratori Antiracista (de reflexió antiracista però també festiu) i alhora el contingut del mateix, la lluita antiracista i de defensa dels drets humans. El premiat rebrà un val d'obsequi gentilesa d'Abacus Cooperativa.
 
 
 
El jurat reunit aquesta setmana, compost pel grup promotor (SOS Racisme, el Consell de la Joventut d'Horta-Guinardó i entitats membres com ara Boca Ràdio o esplais de lleure i el Punt7) també ha escollit 10 finalistes que exposaran els seus treballs impresos durant una setmana (12-18 de novembre) a l’Espai Jove Boca Nord, l'escenari de les jornades del Laboratori Antiracista. Us presentem tot seguit els deu cartells que han optat al premi, de les següents persones: Patricia Martin, Joan Carreras, Monica Castillo, Silvia Lozano, Germán León Aceituno, Daniel Martin Perez, Germán Labrador Reina, Adria Calvo, Esther Lopez i Marta Piedrabuena.
 


 
Finalment, cal agrair a totes i tots els participants de l’Escola de Disseny Pau Gargallo que s’han implicat en aquest certamen, els i les participants, han estat:

Patricia Fernández Navarro, Vanessa Centeno Andrarde, Ariana Rubiés Vernis, Albert Casado Gómez, Candela Perez, Carla Aledo Tejedor, Claudia Garcia Gil, David Gimenez, Daniel Martin Perez, Germán León Aceituno, Germán Labrador Reina, Gustavo Pacheco Paneque, Jordi Brunet Bravo, Jennifer Ros Albalá, Miguel Ángel pintor Magro, Miquel Mansachs Rey, M.Rosa Sauleda Passols, Pedro A. Cano Navarro, Queralt Clavè Cerezo, Sara Hernández Martínez, Sara Vilà Cardona, Yolanda Oreiro Lago, Alba Mayoral, Judit Longares, Damaris Solis, Dani Alonso, Joan Carreras Alegre, Monica Castillo, Nuria Gómez, Silvia Lozano, Veronica Manchad, Xènia Casado de Felipe, Patricia Martin, Isais Verdejo, Adria Calvo, Virginia Pastor, Esther Lopez, Gisela Bellerin, Joel Lois, Josep Vilaseca, Marco Pizzuti, Marina Grifell, Miriam Delgado, Yolanda Gomes Ray, Miquel Vila, Javier Gilo, Jofre Figueras, Juan Marti, Nayra Vilaró, Marta Soto, Gonzalez Poblete, Paula Pérez, Valentina Gajardo, Marta Piedrabuena, Esther del Arco, Alba Marquez, Anna Riera, Débora Monroy, Helena Garcia, Javi Alonso, Laura Salas, Sonia Perez i Paula.

Moltes gràcies al professorat i a l'alumnat d'aquest fantàstic centre!

Read more...

8/10/12

Ja tenim el programa del Laboratori Antiracista 2012 !


Programa Laboratori Antiracista 2012
L’Espai Jove BocaNord acollirà els pròxims dies 16 i 17 de novembre les jornades per a joves del Laboratori Antiracista 2012. Ja us podem informar que tenim el programa de les activitats d’aquesta edició. Us el podeu descarregar pitjant aquí.

Aquestes jornades fusionaran els eixos: joves, cultura i antiracisme en un espai que inclourà tot tipus d’activitats d’intercanvi, denúncia i d’expressió cultural i comunicativa. Aquest any el lema serà “Com el racisme afecta els joves”

SOS Racisme Catalunya, el Consell de laJoventut d’Horta-Guinardó, Boca Ràdio, el Punt d’Informació Juvenil Punt 7 i esplais de lleure del districte són les entitats que impulsen les jornades.

Us presentem tot seguit el detall de les activitats que realitzarem.  Per apuntar-se als tallers, cal apuntar-se a sensibilitzacio@sosracisme.org. La resta d’activitats són obertes.

Programa del Laboratori Antiracista 2012:

1.Tallers (17-18:50h)


·Taller de l'oprimit per a joves: el racisme que afecta els joves? A càrrec de Difracciones. A través de les tècniques de teatre periodístic.  

·Taller Rimant rumors: taller a càrrec del Centre d’Estudis Africans (CEA) per combatre els rumor i els estereotips sobre les persones immigrades que poden tenir els i les joves catalan/es i que dificulten la convivència i les relacions interculturals. A través del rap, es pretén millorar el coneixement dels joves barcelonins sobre les realitats de les persones d’origen migrant, les seves aportacions a la societat catalana, i alhora influenciar positivament la relació entre els joves. Activitat dins del Catàleg de la Xarxa Antirumors de Barcelona.

·Taller de graffit: esprais en acció per reflexionar sobre les situacions de racisme.

·Taller de Comunicacció (ràdio i televisió): grup de joves que utilitzant les tècniques radiofòniques gràcies a l’associació Boca Ràdio cobriran els tallers per fer-ne un programa de ràdio que es retransmetrà tot seguit. Faran fotografies efímeres amb dispositius mòbils o càmeres.

Laboratori Antiracista 2011 
2. Debat-assemblea: Com el racisme afecta els joves? (19-20:30h)
     Assemblea-debat: quatre joves explicaran primer situacions de racisme que han patit –racisme subtil o racisme explícit- i al final s'acabarà arribant a diferents conclusions sobre “com combatre el racisme”. Es treballarà en petits grups i en plenari.

3.Concert antirracista (21h-) 
      Espai de concert antirracista, amb grups d’Horta-Guinardó motivats en la lluita contra el   racisme i la xenofòbia! Estem tancant el cartell musical, que molt aviat us presentarem.Read more...

Seguidors i seguidores

Traductora

  ©Template by Dicas Blogger.